ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΝ στο Ισραήλ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ από 25 έως 27 Νοεμβρίου 2014 κατόπιν προσκλήσεως του Ισραηλινού ομολόγου του, Αντιναύαρχου Ram Rutberg.

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως του, ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον Ισραηλινό Αρχηγό και συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Παράλληλα, έλαβαν χώρα και έτερες συναντήσεις/ενημερώσεις στο Κέντρο Διοικήσεως και Ελέγχου των Ισραηλινών Ναυτικών Δυνάμεων στη Ναυτική Βάση Ashdod.

Ο Αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε την κύρια Βάση του Ισραηλινού Ναυτικού στη Χάιφα, όπου ξεναγήθηκε σε Πολεμικά Πλοία, μεταξύ των οποίων και το νεότευκτο υποβρύχιο INS ΤΑΝΙΝ. Επίσης μετέβη στη Ναυτική Βάση Atlit, όπου εδρεύουν οι Ειδικές Δυνάμεις του Ισραηλινού ΠΝ.

Οι δύο Αρχηγοί επισκέφθηκαν την πυραυλάκατο ΡΟΥΣΣΕΝ, που κατά τη συγκεκριμένη περίοδο ναυλοχούσε στη Χάιφα. Η εν λόγω πυραυλάκατος, από 19 Νοεμβρίου έως 28 Δεκεμβρίου 2014, έχει ενταχθεί στη δύναμη της Επιχείρησης ‘’UNIFIL’’.

Επίσης, ο Αρχηγός του ΓΕΝ επισκέφθηκε τους Αγίους Τόπους και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου συναντήθηκε με την Α.Θ.Μ. Ιεροσολύμων και Πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο Γ’ ενώ είχε συνάντηση και με τον Έλληνα Πρέσβη στο Ισραήλ, κ. Σπυρίδωνα Λαμπρίδη.

Επιπλέον, ο Αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε το μουσείο του Ολοκαυτώματος ‘’Yad Vashem’’, όπου κατέθεσε στεφάνι στο παρακείμενο μνημείο.

 

Αντιπλοίαρχος Δημήτριος Γούναρης ΠΝ
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Latest posts