ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα IDIRA – ENCELADUS 2014

Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά η άσκηση Κατάστασης Εκτάκτου Ανάγκης “ENCELADUS 2014’’ επ’ ωφελεία του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος “IDIRA“ «Interoperability of Data and Procedures in Large – scale Multinational Disaster Response Actions» στο πλαίσιο της συμμετοχής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) στο εν λόγω πρόγραμμα.

Η άσκηση διοργανώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό σε συνεργασία με το ΥΠΕΘΑ και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Το σενάριο βασιζόταν σε τέσσερα (4) βασικά επεισόδια προκληθέντα από σεισμό μεγάλης κλίμακας, τα οποία περιλάμβαναν τον αποκλεισμό οδικού δικτύου, εκκένωση περιοχής και κτιρίων, απεγκλωβισμό ατόμων από μερικώς κατεδαφισμένο κτίριο, εκτροχιασμό τρένου, καθώς και αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς.

Στην εν λόγω άσκηση συμμετείχε ο Ειδικός Διακλαδικός Λόχος (Ε.Δ.ΛΟ.) ΡΒΧ του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), η Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Κ.ΟΜ.Α.Κ.) της Πολεμικής Αεροπορίας, η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ), το Πυροσβεστικό Σώμα (Π.Σ.), η Περιφέρεια Δυτικής Αττικής μέσω των δήμων Χαϊδαρίου και Περάματος, ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας (Ο.Σ.Ε.) και Εθελοντικές Ομάδες Διασωστών των Δήμων Περιστερίου και Κορυδαλλού.

Τέλος στην άσκηση συμμετείχαν επίσης και στελέχη του Αυστριακού Ερυθρού Σταυρού και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ιταλίας.

 

Διεύθυνση Εθιμοτυπίας & Δημοσίων Σχέσεων

Latest posts