ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Επιβράβευση Αριστείας και Εξαίρετων Πράξεων

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ επέδωσε «Επιβράβευση Αριστείας – Εξαίρετων Πράξεων» σε δεκατέσσερα (14) στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, διότι πέραν και άνω των προβλεπομένων υπηρεσιακών τους καθηκόντων η απόδοση τους υπερέβη το καλώς εννοούμενο καθήκον, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και επιβεβαιώνει την αξιοσύνη και τις απεριόριστες δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού του Πολεμικού Ναυτικού.

Ειδικότερα, επιδόθηκε η «Επιβράβευση Αριστείας – Εξαίρετων Πράξεων» στους:

 • Πλωτάρχη Κοσμά Δράκο ΠΝ Κυβερνήτη
 • Υποπλοίαρχο Μάριο Κουλακιώτη ΠΝ Συγκυβερνήτη
 • Ανθυποπλοίαρχο (Ε) Χρήστο Ιορδανίδη ΠΝ
 • Σημαιοφόρο (Ε) Γεώργιο Μουρίκη ΠΝ
 • Επικελευστή (Τ/ΨΥΚΤ) Κωνσταντίνο Πανταζή

διότι ως πλήρωμα του ελικοπτέρου ΠΝ-59, πρωινές ώρες της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2017 εκτέλεσαν και έφεραν εις πέρας με επιτυχία, υπό αντίξοες συνθήκες, αποστολή εντοπισμού, περισυλλογής και διάσωσης δύο (2) αγνοούμενων αλλιέων.

 • Πλωτάρχη (Ε) Κωνσταντίνο Θεοδοσάκη ΠΝ και Υποπλοίαρχο (Ε) Βασίλειο Καρκαλέτση ΠΝ, που υπηρετούν στο ΓΕΝ, διότι ως ομάδα εργασίας με ιδία πρωτοβουλία, υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό ολοκλήρωσαν επιτυχώς την ανάπτυξη και δοκιμή εξειδικευμένων ψηφιακών εφαρμογών κατάλληλων για χρήση από προσωπικό των Κέντρων Επιχειρήσεων.
 • Υποπλοίαρχο (Μ) Κωνσταντίνο Μεντζέλο ΠΝ, που υπηρετεί στην κανονιοφόρο ΤΟΛΜΗ, διότι με ατομική του πρωτοβουλία, υψηλή ευσυνειδησία και επαγγελματισμό προέβη στη σύνταξη εμπεριστατωμένης ναυπηγικής μελέτης με σκοπό την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των πλοίων ομοίου τύπου.
 • Κελευστή (Τ/ΠΒ) Αντώνιο Θώδο, που υπηρετεί στην πυραυλάκατο ΔΑΝΙΟΛΟΣ, διότι παράλληλα με τα καθήκοντά του και με ατομική του πρωτοβουλία, συστηματική προσπάθεια, ευσυνειδησία και επαγγελματισμό προέβη στην οργάνωση, σχεδίαση και υλοποίηση με επιτυχία εξειδικευμένης ηλεκτρονικής εφαρμογής που συντελεί στην βελτίωση της αυτοεπισκευαστικής ικανότητας και επιχειρησιακής ετοιμότητας των μονάδων της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών.
 • Αντιπλοίαρχο (Ε) ε.α. Γεώργιο Βασιλάκη ΠΝ, διότι στο πλαίσιο του θεσμού της εθελοντικής εργασίας συναδέλφων του ΠΝ σε αποστρατεία, συνδράμει στο έργο της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού (ΥΙΝ) που αφορά στη ψηφιοποίηση του ιστορικού της αρχείου και στην ανάδειξή του προς το κοινό με αποτέλεσμα την ανάδειξη του θεσμού και την εξοικονόμηση σημαντικών πόρων προς όφελος της υπηρεσίας.
 • Καθηγητή κ. Νικόλαο Μελανίτη, Διευθυντή του Τομέα Εφαρμοσμένης Μηχανικής και Ναυτικών Υλικών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ)
 • Επίκουρο Καθηγητή κ. Δημήτριο Κάραλη, Διευθυντή του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Ναυτικών Υλικών της ΣΝΔ
 • Υποναύαρχο ε.α. Παναγιώτη Αντωνάκο, Μέλος του Ειδικού Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΕΔΙΠ) του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Ναυτικών Υλικών της ΣΝΔ
 • κ. Ιωάννη Γιαννούλη, Μέλος ΕΕΔΙΠ του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Ναυτικών Υλικών της ΣΝΔ,

διότι εξέδωσαν μελέτη αντοχής και αστοχίας κρίσιμων Ναυτικών Υλικών επ’ ωφελεία τύπων πλοίων του ΠΝ με σκοπό την επαύξηση της ασφάλειας του προσωπικού και του υλικού.

 

Πλοίαρχος Μιχαήλ Λαμπίρης ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

 

Για να κατεβάσετε τις φωτογραφίες από τα βραβεία, πατήστε εδώ.

Latest posts