ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Κινητή Εκπαιδευτική Έκθεση από την ΥΙΝ

        Από την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 και για τους επόμενους 3 μήνες θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος, η κινητή εκπαιδευτική έκθεση της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού «Μεθ’ ορμής Ακαθέκτου», η οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό. 

        Η έκθεση έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μεταφέρεται εύκολα και να προσεγγίζει κάθε γωνιά της Ελλάδας, στοχεύοντας να αποτελέσει το έναυσμα προς το ευρύ κοινό, για να έρθει σε επαφή με την ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού. Στην εν λόγω δράση, παρουσιάζονται οι ιστορικές πληροφορίες με τρόπο απλό και περιεκτικό, αναδεικνύοντας τους κυριότερους σταθμούς της ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού, από το 1821 έως το 1945, μέσα από πλούσια εικονογραφική και φωτογραφική απεικόνιση, τόσο των ηγετικών μορφών, όσο και των ναυτικών μονάδων που πρωταγωνίστησαν, χαράσσοντας μια ιστορική πορεία 124 ετών. 

          Ο τίτλος της έκθεσης, «Μεθ΄ορμής ακαθέκτου», αποτελεί μια φράση από το μνημειώδες σήμα του Ναυάρχου Κουντουριώτη προς τα πλοία του Στόλου, λίγα λεπτά πριν την έναρξη της ναυμαχίας της Έλλης (3 Δεκ. 1912): «Με την δύναμιν του Θεού, τας ευχάς του Βασιλέως μας και εν ονόματι του Δικαίου, πλέω μεθ’ ορμής ακαθέκτου και με την πεποίθησιν της νίκης εναντίον του εχθρού του Γένους». 

         

Ωράριο λειτουργίας Τρίτη έως Σάββατο 09:00 – 14:00.

 

Διεύθυνση Εθιμοτυπίας & Δημοσίων Σχέσεων

Latest posts