ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Σύνοδος Αρχηγών Ευρωπαϊκών Ναυτικών CHENS 2019

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, συμμετείχε στη Σύνοδο Αρχηγών Ευρωπαϊκών Ναυτικών (Chiefs οf European Navies – CHENS 2019), που διοργανώθηκε από το Ναυτικό της Πορτογαλίας και διεξήχθη στη Λισσαβώνα από την Πέμπτη 09 έως την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019.

Η CHENS αποτελεί ένα ανεπίσημο forum, που αποσκοπεί στην ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Ναυτικών και στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των μελών της.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τους Αρχηγούς υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Πορτογαλικής Δημοκρατίας κ. Marcelo Rebelo de Sousa, ενώ κατά την διάρκεια της Συνόδου, ο Αρχηγός ΓΕΝ πραγματοποίησε συναντήσεις με τους ομολόγους του της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισπανίας όπου συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας.

Το βασικό θέμα της Συνόδου ήταν η εξέταση του ρόλου των μη επανδρωμένων συστημάτων στις Ναυτικές Επιχειρήσεις του μέλλοντος. Την έναρξη των εργασιών της Συνόδου κήρυξε ο Υπουργός Άμυνας της Πορτογαλίας, κ. Joao Gomes Cravinho, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αρχηγός Ναυτικού της Πορτογαλίας Admiral Antonio Maria Mendes Calado.

Η CHENS 2020 θα λάβει χώρα στη Μάλτα.

Πλοίαρχος Μιχαήλ Λαμπίρης ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Latest posts