ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Συμμετοχή Αρχηγού ΓΕΝ στο 11ο Περιφερειακό Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος στη Βενετία

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από την Τρίτη 17 έως την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, πρόκειται να συμμετάσχει στο 11o Περιφερειακό Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος (Regional SeaPower SymposiumRSS 2017), το οποίο θα διεξαχθεί στη Βενετία.

Το RSS της Βενετίας διοργανώνεται από το Ναυτικό της Ιταλίας, κάθε δύο (2) χρόνια, εναλλάξ με το “International Seapower Symposium” (ISS), το οποίο διοργανώνεται από το Ναυτικό των ΗΠΑ.

Σκοπός του εν λόγω Συμποσίου είναι η ενίσχυση της συνεργασίας και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Αρχηγών των Ναυτικών των συμμετεχουσών χωρών (Μεσογείου, Μαύρης Θάλασσας και λοιπών χωρών – εταίρων), αλλά και εκπροσώπων διεθνών οργανισμών επί θεμάτων θαλάσσιας ασφάλειας.

Το κύριο θέμα του RSS 2017 είναι: “Navies beyond traditional roles: crewing to projects stability and security from the sea”. Στο εν λόγω συνέδριο, ο Αρχηγός ΓΕΝ θα είναι ένας από τους κύριους ομιλητές και θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα “Maritime Capacity Building as a fundamental pillar of International Cooperation: How to identify, develop and deliver a comprehensive portfolio of activities to support worldwide partners”.

 

Αντιπλοίαρχος Σπυρίδων Πολλάτος ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

 

 

Latest posts