ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

NAYTIKO

Τελετή Ονοματοδοσίας και Ένταξης νέου Βοηθητικού Πλοίου Βάσεως (ΒΒ) “ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ”

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του νεότευκτου Βοηθητικού Πλοίου Βάσεως (ΒΒ) «ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ», στις εγκαταστάσεις του Ναυπηγείου «ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ», στο Πέραμα, το τρίτο επί συνόλου τεσσάρων ομοίου τύπου πλοίων.

       Ανάδοχοι του πλοίου ήταν οι μαθήτριες σημαιοφόροι των δύο Γενικών Λυκείων Περάματος, Μαρία Χρίστη του 1ου Γενικού Λυκείου και Θεοδώρα Κρεμμύδα του 2ου Γενικού Λυκείου, Δήμου Περάματος.

       Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, οι οικογένειες των αναδόχων, οι Διευθυντές 1ου και  2ου Γενικού Λυκείου Περάματος, καθώς και λοιποί προσκεκλημένοι.

       Το νέο ΒΒ, ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής, έχει χωρητικότητα μεταφοράς 150 ατόμων, διαθέτει δύο κυρίες μηχανές και σύγχρονο ναυτιλιακό εξοπλισμό.

       Βασική αποστολή του πλοίου είναι η μεταφορά του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού στα πλοία και υπηρεσίες του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, αναβαθμίζοντας τον τρόπο μετάβασής του στην εργασία, με ασφάλεια και ταχύτητα.

 Αντιπλοίαρχος Σπυρίδων Πολλάτος ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Latest posts