ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Τελετή Ορκωμοσίας Νέων Σημαιοφόρων ΠΝ και ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Τάξεως 2024

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) η τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), τάξεως 2024, παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία επέδωσε τα ξίφη στους ορκισθέντες. Συνολικά ορκίστηκαν 43 Αξιωματικοί ΠΝ (30 Μάχιμοι και 13 Μηχανικοί), εκ των οποίων 31 από την Ελλάδα, 5 από την Κυπριακή Δημοκρατία, 4 από την Ιορδανία, 2 από την Τυνησία και 1 από το Μαυροβούνιο, καθώς και 29 Σημαιοφόροι Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Δένδιας, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Βρεττάκος ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Στέφανος Γκίκας, μέλη του Κοινοβουλίου και εκπρόσωποι κομμάτων, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, καθώς και εκπρόσωποι των Αρχηγών των Σωμάτων Ασφαλείας.

Παρευρέθησαν επίσης, εκπρόσωποι της εκκλησίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ, μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και συγγενείς και φίλοι των νέων Αξιωματικών.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ.κ. Χρυσόστομος, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

Πλοίαρχος Ευάγγελος Σιμαγιάς ΠΝ
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Για να δείτε την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ πατήστε εδώ.

 

Latest posts