ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο λιμένα του Πειραιά παρουσία του  Διοικητού της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, Υποναύαρχου Βασίλειου Θεολογίτη ΠΝ, η τελετή αναχώρησης για τον ετήσιο Θερινό Εκπαιδευτικό Πλου (ΘΕΠ) της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ). Στην τελετή επίσης παρέστησαν ο Διοικητής Διοικήσεως Φρεγατών Αρχιπλοίαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ και συγγενείς και φίλοι των Ν. Δοκίμων.

Ο φετινός ΘΕΠ, ο οποίος διεξάγεται με τo Πλοίο Γενικής Υποστηρίξεως ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, θα διαρκέσει έως την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016, και το πλοίο προβλέπεται να καταπλεύσει στην Βενετία, Κατάνια, Κωστάντζα, Βάρνα, Λεμεσό, Χάιφα και Σούδα.

Στο ΘΕΠ συμμετέχουν 118 Ναυτικοί Δόκιμοι, αντιπροσωπεία σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών (ΣΣΕ – ΣΙ – ΣΣΑΣ – ΣΑΝ), δύο Ν. Δόκιμοι από το Ηνωμένο Βασίλειο, δύο από τη Ρουμανία και ένας από την Αίγυπτο.  

Σκοπός του ΘΕΠ είναι η εξοικείωση των Ναυτικών Δοκίμων με τη θάλασσα, η πρακτική εκπαίδευση εν πλω, η απόκτηση ναυτικών γνώσεων και εμπειρίας καθώς και η προβολή του Πολεμικού Ναυτικού και της Ελληνικής Σημαίας στους λιμένες κατάπλου.

Αντιπλοίαρχος Αδαμάντιος Χριστοδούλου ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

 

Latest posts