ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Συνεκπαίδευση του Πολεμικού Ναυτικού με την Ισπανική Δύναμη Κρούσης «DEDALO 24»

Από την Παρασκευή 19 έως και την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, διεξήχθη συνεκπαίδευση μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και της Ισπανικής Δύναμης Κρούσης «DEDALO 24», στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή κεντρικού και βορείου Αιγαίου.

Στην ανωτέρω δραστηριότητα συμμετείχαν από την Ελλάδα, η Φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ, το Αρματαγωγό ΧΙΟΣ, μέσα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, το Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου – Ταχείας Μεταφοράς (ΣΑΠ-ΤΜ) ΕΣΠΕΡΟΣ, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και μέσα και προσωπικό από το Στρατό Ξηράς και τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου, ενώ από την Ισπανία, το Αεροπλανοφόρο Αμφιβίων Επιχειρήσεων ESPS JUAN CARLOS I, το Πλοίο Αμφίβιων Επιχειρήσεων ENS GALICIA, η Φρεγάτα ESPS BLAS DE LEZO και η Φρεγάτα ESPS REINA SOFIA.

Αντικειμενικός σκοπός της εν λόγω συνεργασίας ήταν η συνεκπαίδευση σε αντικείμενα πολέμου επιφανείας, ανθυποβρυχιακού πολέμου, αεράμυνας, και αμφιβίων επιχειρήσεων. Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας καθώς και στην προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.

 

Πλοίαρχος Ευάγγελος Σιμαγιάς ΠΝ
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Latest posts