ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

NAYTIKO

Πρόσκληση Στρατευσίμων 2023 Α’ ΕΣΣΟ ΠΝ

Οι καλούμενοι για κατάταξη με την 2023 Α΄ΕΣΣΟ (Φεβ 2023) του Πολεμικού Ναυτικού, σε περίπτωση που για λόγους αντικειμενικής αδυναμίας (πχ απεργία πλοίων, δυσμενείς καιρικές συνθήκες, κλπ), αδυνατούν να καταταγούν την καθοριζόμενη στο Σημείωμα Κατάταξής τους ημερομηνία, οφείλουν να παρουσιάζονται σε οποιαδήποτε Στρατιωτική ή Αστυνομική Αρχή και εφόσον διαπιστωθούν οι λόγοι της αντικειμενικής αδυναμίας, μπορούν να καταταγούν εντός πέντε (5) ημερών από την καθοριζόμενη ημερομηνία κατάταξής τους χωρίς συνέπειες. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να απευθύνονται στις αρμόδιες Στρατολογικές Υπηρεσίες.

Προσφορά της Εταιρείας «ΖΕΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ / ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΑΤΟΣ»

Το Πολεμικό Ναυτικό εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Εταιρεία «ΖΕΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ / ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΑΤΟΣ» για την ευγενική προσφορά ενός πλήρους συστήματος Υποβρύχιου μη Επανδρωμένου Οχήματος Καθαρισμού Υφάλων.

 

Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής Αρχηγού ΓΕΝ

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού από το Ναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ στον Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Παναγιώτης (Νότης) Μηταράκης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Μαρία Γεωργίου, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνιος Οικονόμου, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ιωάννης Μώραλης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. κ. Σεραφείμ, o Πρέσβης της Γαλλίας κ. Patrick Maisonnave, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, εκπρόσωποι των Αρχηγών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, τα μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου και λοιποί Ανώτατοι Αξιωματικοί, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γεώργιος Παναγόπουλος, πρώην Υπουργοί, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Διοικητής Ναυτικού Κύπρου Πλοίαρχος Κωνσταντίνος Γενναδίου ΠΝ, Ακόλουθοι Άμυνας και αντιπροσωπείες ξένων κρατών, μέλη της ευρύτερης Ναυτικής και Ναυτιλιακής κοινότητας, εν αποστρατεία στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και λοιποί προσκεκλημένοι.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

  • Για να δείτε τη διαταγή του παραδίδοντος ΑΓΕΝ πατήστε εδώ.
  • Για να δείτε τη διαταγή του παραλαμβάνοντος ΑΓΕΝ πατήστε εδώ.

Έκτακτες Κρίσεις Πλοιάρχων Μάχιμων ΠΝ έτους 2023

Το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο Κρίσεων του Πολεμικού Ναυτικού (ΑΝΣΚ), με την απόφαση υπ΄ αριθμ. 1/Σ.1 από 21-01-2023 έκρινε τους παρακάτω Πλοιάρχους Μάχιμους ΠΝ:

«Προακτέους κατ’ εκλογή» στο βαθμό του Αρχιπλοιάρχου για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων:

  1. Μπουκουβάλα Αλέξανδρο
  2. Παπαγεωργίου Παναγιώτη
  3. Ευσταθίου Δημήτριο

Συνεκπαίδευση Μονάδων ΠΝ με την SNMG-2

Για να δείτε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Αποφοίτηση 38ης Εκπαιδευτικής Σειράς ΣΔΙΕΠΝ

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Σχολή Πολέμου η απονομή πτυχίων της 38ης  Εκπαιδευτικής Σειράς 2022 (Ε.Σ. 38/22) του Σχολείου Διοίκησης και Επιτελών του Πολεμικού Ναυτικού (ΣΔΙΕΠΝ), από τον Αρχιεπιστολέα Διοίκησης Ναυτικής Εκπαιδεύσεως Αρχιπλοίαρχο Βασίλειο Γρυπάρη ΠΝ.