ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ (Ρ 267)

Θυρεός

Ο θυρεός του πλοίου απεικονίζει την δυναμική φιγούρα της Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ εν πλω με μέγιστη ταχύτητα. Η Ελληνική Σημαία, που κυματίζει περήφανα στον ιστό, σύμβολο της αποστολής της, προβάλλει τα χρώματά της σε όλο το Ανατολικό Αιγαίο αλλά και όπου κληθεί, με σκοπό την υπεράσπιση του φυσικού της χώρου, δηλαδή των θαλασσίων συνόρων μας. Διάσπαρτα είναι τα νησιά του Αιγαίου, μέρη που η Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ τιμά και την τιμούν όποτε σ' αυτά βρίσκεται για ξεκούραση του πληρώματός της. Η πορεία της Κανονιοφόρου πάντα Ανατολική άγρυπνα να επιτηρεί, έτοιμη να αναλάβει δράση, διατηρώντας πλήρη εικόνα της περιοχής.

Βασικά Χαρακτηριστικά

Διαστάσεις

56,5/10/3,6 μέτρα

Εκτόπισμα

575 τόνοι.

Πλήρωμα

71 άτομα (50 πλήρωμα και 21 ειδικές δυνάμεις Σ.Ξ.)

Ταχύτητα

22 κόμβοι.

Πρόωση

Δύο (2) κύριες μηχανές DIESEL WARTSILA NOHAB 16V-25.

Οπλισμός

Πuρoβόλo OTO MELARA 76/62, Πυροβόλο OTO BREDA 40/70, Πυροβόλα RHEIMENTAL 20mm, K/B STINGER, Δυνατότητα μεταφοράς 16 ναρκών MK-55, Δύο (2) εξαπλούς εκτοξευτές HN αντιμέτρων chaffs/ flaresSRBOC MK137/MOD1

Ιστορικό

Η Κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ είναι η δεύτερη τύπου ΜΑΧΗΤΗΣ, εξ’ ολοκλήρου Ελληνικής σχεδίασης και ναυπήγησης. Ενεργοποιήθηκε στα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ (Σκαραμαγκά) την 30 Μαρτίου 2004.
Από την ενεργοποίησή της μέχρι και σήμερα έχει αναλάβει σειρά αποστολών, κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έχει συμμετάσχει σε πολλές ασκήσεις του Στόλου, μεγάλης, μεσαίας και μικρής κλίμακας. Εκτός αυτών έχει συμμεθέξει σε εθιμοτυπικές εκδηλώσεις, σε αποστολές εξωτερικού με πολυεθνική συμμετοχή και λοιπές αποστολές κοινωνικού περιεχομένου (Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής).

Φωτογραφίες

Ο Στόλος μας