ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

NAYTIKO

Επίσημη Επίσκεψη Αρχηγού Πολεμικού Ναυτικού Ρουμανίας στην Ελλάδα

 

Από την Τρίτη 01 έως την Πέμπτη 03 Νοεμβρίου 2022, ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Ρουμανίας Rear Admiral (UH) Mihai Panait πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ.

Την Τετάρτη 02 Νοεμβρίου, ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Ρουμανίας επισκέφθηκε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, και συναντήθηκε με τον Αρχηγό ΓΕΝ. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, οι τελευταίες εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας, ενώ ενημερώθηκε επί των δραστηριοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού. Εν συνεχεία συναντήθηκε με τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ (πατήστε εδώ) και ακολούθως με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο (πατήστε εδώ).

Ακολούθως, επισκέφθηκε το Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής Διοικήσεως Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ)  Υποναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ελέγχου Βλαβών (Ε/Β), στο  Κέντρο Εκπαίδευσης ΠΑΛΑΣΚΑΣ ενώ του έγινε επίδειξη του προσομοιωτή Ε/Β.

Στη συνέχεια μετέβη στο Αρχηγείο Στόλου (ΑΣ), στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας (ΝΣ), όπου συναντήθηκε με τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λυμπέρη ΠΝ και  ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Αρχηγείου Στόλου, ενώ επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στη Φρεγάτα  (ΦΓ) ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, στο  Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΡΙΤΣΟΣ καθώς και στο Υποβρύχιο (Υ/Β) ΠΙΠΙΝΟΣ.

Τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 02 Νοεμβρίου, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν του Αρχηγού Πολεμικού Ναυτικού της Ρουμανίας επί του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ»

Latest posts