ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

NAYTIKO

Υποναύαρχος Γεώργιος Φλώρος ΠΝ

Αρχιεπιστολέας ΓΕΝ

Υποναύαρχος Γεώργιος Φλώρος ΠΝ

Ο Υποναύαρχος Γεώργιος Φλώρος ΠΝ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967  και εισήχθη στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1984, από την οποία αποφοίτησε και ονομάσθηκε Μάχιμος Σημαιοφόρος το 1988. Τον Ιανουάριο 2023  προήχθη σε Υποναύαρχο.

Έχει υπηρετήσει σε μάχιμες μονάδες του ΠΝ ως Αξιωματικός Επιστασιών και Διευθυντής Διευθύνσεων. Έχει εκτελέσει καθήκοντα Κυβερνήτου στην Κ/Φ ΟΡΜΗ(P-230) και στην Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ(F-455). Επίσης υπηρέτησε ως Επιτελής και Τμηματάρχης στις διευθύνσεις Πολιτικής(Α1) και Πληροφοριών(Α2) του ΓΕΝ, καθώς και Υπασπιστής ΥΕΘΑ. Διετέλεσε Διευθυντής Α2 στο ΓΕΝ, ενώ έχει υπηρετήσει και στο Ναυτικό ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο Νεαπόλεως (MC Naples) ως επιτελής στη διεύθυνση Exercises & Training (Ν7). Τέλος έχει διατελέσει Αρχιεπιστολέας ΔΦΓ, Διοικητής 1ης Μοίρας Φ/Γ, Διοικητής ΣΕΝΤ, Διευθυντής Α’ Κλάδου ΓΕΝ και Διευθυντής ΓΕΕΘΑ/ΕΘΚΕΠΙΧ.

Από τον Μάρτιο του 2022, έχει αναλάβει καθήκοντα Διοικητού Φρεγατών.

Ο Υποναύαρχος Γεώργιος Φλώρος ΠΝ έχει διέλθει όλα τα απαιτούμενα σταδιοδρομικά σχολεία του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβανομένης της Σχολής Επιτελών Αξιωματικών Ναυτικού (ΣΕΑΝ), και της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ). Τέλος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master of Science in Computer Science του πανεπιστημίου NPS Monterey των ΗΠΑ.

Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από το βαθμό του Μετάλλια του ΠΝ και διαμνημονεύσεις συμμετοχής του στις διασυμμαχικές επιχειρήσεις/αποστολές ΝΑΤΟ – ΕΕ και συγκεκριμένα: «Operation Sharp Guard», «Operation EUNAVFOR Atalanta», «Operation Unified Protector Libya».

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα.

Ο Στόλος μας