ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης ΠΝ

Αρχηγός Στόλου

Ο Αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης ΠΝ, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1966 και εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1984, από την οποία αποφοίτησε με άριστα και ονομάσθηκε Μάχιμος Σημαιοφόρος το 1988.

Η επιχειρησιακή του εμπειρία περιλαμβάνει θαλάσσια υπηρεσία, κυρίως σε Φρεγάτες του Αρχηγείου Στόλου. Το 1994 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του στις ΗΠΑ ως Naval Flight officer (NFO) με το πέρας της οποίας τοποθετήθηκε ως Αξιωματικός Τακτικής στα ΑΦΝΕ τύπου Ρ3Β  ORION της 353 Μοίρας Ναυτικής Συνεργασίας.

Έχει διατελέσει κυβερνήτης στο Ν/Α ΘΑΛΕΙΑ ως Πλωτάρχης ενώ ως αντιπλοίαρχος στην Φ/Γ ΨΑΡΑ.

Έχει υπηρετήσει ως Τμηματάρχης Τρεχουσών Επιχειρήσεων και Διευθυντής Πολιτικής και Στρατηγικής του ΓΕΝ και ως επιτελής στο ΝΑΤΟ  HQ MCC Naples.

Το 2016 ανέλαβε τα καθήκοντα Διοικητού της Δεύτερης Μοίρας Φρεγατών (ΔΜΦΓ/2).

Το 2017 τοποθετήθηκε ως Ακόλουθος Άμυνας της Ελλάδας στην Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία.

Το 2019 προήχθη στον βαθμό του Αρχιπλοιάρχου και τοποθετήθηκε ως Υποδιευθυντής στη ΓΕΝ/ΔΕΞ ενώ το 2020 ανέλαβε καθήκοντα Διοικητού Διοικήσεως Φρεγατών (ΔΦΓ).

Τον Απρίλιο 2021 τοποθετήθηκε στη ΓΔΑΕΕ ως Τμηματάρχης Διεθνών Σχέσεων.

Τον Μάρτιο του 2022 προήχθη σε Υποναύαρχο και παρέλαβε καθήκοντα Υπαρχηγού Στόλου.

Τον Μάρτιο του 2023 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διοικητή Διοικήσεως Ναυτικής Εκπαιδεύσεως.

Τον Ιανουάριο 2024 προήχθη σε Αντιναύαρχο και με απόφαση του ΚΥΣΕΑ τοποθετήθηκε ως Αρχηγός Στόλου.

Ο Αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης ΠΝ έχει διέλθει όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην «Διαχείριση Ανθρωπίνου Δυναμικού» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από τον βαθμό του Μετάλλια των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και  μετάλλια συμμετοχής σε Ειρηνευτικές αποστολές, αποστολές σε πλαίσιο NATO (NATO Article 5) και συμμετοχής στην επιχείρηση απελευθέρωσης του Κουβέιτ (Medal of King Fahd και Medal of Kuwait).

Είναι νυμφευμένος και έχει ένα υιό.

Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα.

Ο Στόλος μας