ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Τελετή Ορκωμοσίας Νέων Κελευστών ΣΜΥΝ 43ης Σειράς

Την Τετάρτη 09 Ιουλίου 2025, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά, η τελετή ορκωμοσίας των Νέων Κελευστών της 43ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα πτυχία αποφοίτησης επέδωσε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημητρίος-Ελευθερίος Κατάρας ΠΝ ο οποίος εκπροσώπησε και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη.

Επιπλέον στην τελετή παρέστησαν, μέλη του κοινοβουλίου, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Χρήστος Σασιάκος ΠΝ, ο Διοικητής Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ) Υποναύαρχος Σπυρίδων Τσιαφούτης ΠΝ, εκπρόσωποι των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, καθώς και συγγενείς και φίλοι των νέων Κελευστών.

Ορκίστηκαν συνολικά 139 Κελευστές διαφόρων εξειδικεύσεων εκ των οποίων 9 από την Κύπρο και 2 από τη Σενεγάλη.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ.κ. Αλέξιος.

Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Λαϊάκης ΠΝ
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

 

Latest posts