ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

NAYTIKO

Τελετή Ονοματοδοσίας και Ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του ΤΠΚ ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ

    Την Πέμπτη,  29 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του νεότευκτου Ταχέος Περιπολικού Κατευθυνομένων Βλημάτων «Υποπλοίαρχος ΒΛΑΧΑΚΟΣ», στη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά.

    Στην τελετή παρέστησαν ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος,ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ), μέλη της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου, μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Θρησκευτικών Αρχών, τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των Ναυπηγείων Ελευσίνας, και λοιποί προσκεκλημένοι.

    Στο ΤΠΚ «Υποπλοίαρχος ΒΛΑΧΑΚΟΣ», δόθηκε η ονομασία προς τιμήν του Υποπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου ΠΝ, συγκυβερνήτη του Ε/Π ΠΝ-21 ο οποίος τον Ιανουάριο του 1996, έπεσε στο καθήκον μαζί με τους Υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση και Αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό κατά την κρίση των Ιμίων.

    Ανάδοχος του πλοίου ήταν ο αδελφός του ηρωικά πεσόντος Αξιωματικού, κ. Νικόλαος Βλαχάκος.

    Επίσης στην τελετή παρέστησαν απόφοιτοι της τάξεως 1986 της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, συμμαθητές του αείμνηστου Υποπλοιάρχου Π. Βλαχάκου ΠΝ, καθώς και μέλη της οικογένειας του.

    Για να δείτε την ομιλία του Αρχηγού ΓΕΝ πατήστε εδώ.

Latest posts