ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

NAYTIKO

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΝ στην Βουλγαρία

Από την Τετάρτη 16 έως την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Βουλγαρία, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του Υποναύαρχου (Rear Admiral) Kiril Mikhailov.

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, μετά την επίσημη υποδοχή του Αρχηγού ΓΕΝ από τον Βούλγαρο ομόλογό του στο Αρχηγείο του Πολεμικού Ναυτικού της Βουλγαρίας, έλαβαν χώρα συνομιλίες μεταξύ των Αρχηγών όπου συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, οι τελευταίες εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας.

Στη συνέχεια ο Αρχηγός ΓΕΝ μετέβη στη Ναυτική Βάση της Βάρνα, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Περιφερειακού Ναυτιλιακού Κέντρου Συντονισμού της Μαύρης Θάλασσας (Black Sea Regional Maritime Coordination Element) και ενημερώθηκε επί των δραστηριοτήτων του Κέντρου.

Τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου, ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Βουλγαρίας παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ.

Τέλος την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, ο Αρχηγός ΓΕΝ επισκέφτηκε τη Ναυτική Ακαδημία “Nikola Y. Vaptsarov”, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, ενώ ενημερώθηκε για τις δυνατότητες και τις δραστηριότητες της Ακαδημίας.

Latest posts