ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Υποναύαρχος (Μ) Βασίλειος Βασιλογιαννακόπουλος ΠΝ

Διευθυντής Διεύθυνσης Εξοπλισμών ΓΕΝ

Ο Υποναύαρχος (Μ) Βασίλειος Βασιλογιαννακόπουλος ΠΝ ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Διευθύνσεως Εξοπλισμών του ΓΕΝ στις 6 Μαρτίου 2024. Γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 1968. Εισήχθη στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στις 9 Σεπτεμβρίου 1985 και αποφοίτησε το 1989 με το βαθμό του Σημαιοφόρου (Μ) ΠΝ. 

Έχει υπηρετήσει στο Α/Τ ΛΟΓΧΗ,  στο Α/Τ ΛΕΩΝ ως Αξιωματικός Επιστασιών και Αξιωματικός Ε/Β αντίστοιχα, στην Κ/Φ ΝΑΥΜΑΧΟΣ, στο ΕΚΠ ΑΡΗΣ, στην Φ/Γ ΗΠΕΙΡΟΣ ως Β’ Μηχανικός, στην Κ/Φ ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ, στην ΤΠΚ ΛΑΣΚΟΣ και ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ ως ‘Α Μηχανικός.

Υπηρέτησε ως Αρχιμηχανικός στην ΔΝΑΡ, Τμηματάρχης Συνεργείου Πολύστροφων Μηχανών στο ΝΣ, Τμηματάρχης Εκπαιδεύσεως στο ΓΕΝ/Β2-ΙΙ, Διευθυντής ΓΕΝ/Γ1 (Δνση Μελετών), ΓΕΝ/Δ1 (Δνση Μηχανολογικών Συστημάτων), Διευθυντής Προγραμμάτων Κύριων Μονάδων Κρούσεως Επιφανείας Επιτήρησης & Υποστήριξη της ΓΕΝ/ΔΕΞ.

Επίσης έχει διατελέσει Τμηματάρχης και μετέπειτα Διευθυντής Ναυτικής Εκπαιδεύσεως στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Την 15 Μαρτίου 2022 ανέλαβε στον βαθμό του Αρχιπλοίαρχου καθήκοντα Διοικητή Ναυστάθμου Σαλαμίνας και την 9 Μαρτίου 2023 Διευθυντής Διεύθυνσης Υποδομής του ΓΕΕΘΑ.

Την 3 Μαρτίου 2024 προήχθη σε Υποναύαρχο. 

Ο Υποναύαρχος (Μ) Βασίλειος Βασιλογιαννακόπουλος ΠΝ είναι κάτοχος των κάτωθι εξειδικεύσεων / πτυχίων : 

  • Σχολείο Γ/Ε (1992)
  • MSc in Mechanical Engineering (NPS Monterey ΗΠΑ, 1996)
  • Σχολή Επιτελών Αξκών Ναυτικού (ΣΕΑΝ, 2001)
  • Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ, 2008)
  • Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ, 2011)

Ομιλεί την Αγγλική και την Γερμανική γλώσσα. Είναι νυμφευμένος με την Αγγελική Χατζηδάκη και έχει δύο (2) τέκνα, τον Παναγιώτη και την Αικατερίνη.

Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από τον βαθμό του Μετάλλια και Παράσημα των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Ο Στόλος μας