ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

NAYTIKO

Διεξαγωγή 54ου Παγκόσμιου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας CISM στην Ελλάδα

Για να δείτε την ανακοίνωση του  ΓΕΕΘΑ  πατήστε εδώ.

«Υγειονομική Μέριμνα για Όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις» στη Νίσυρο, στην Τήλο, στην Χάλκη, στην Θύμαινα και στους Φούρνους

Για να δείτε την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ πατήστε εδώ.

Προσφορά της Εταιρείας «ΑΛΚΥΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ Ε.Ε»

Το Πολεμικό Ναυτικό εκφράζει τις ευχαριστίες του προς  την εταιρεία «ΑΛΚΥΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ Ε.Ε», για την ευγενική χορηγία της σε ναυτιλιακά χρώματα επ΄ ωφελεία του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Θωρηκτό Γεώργιος ΑΒΕΡΩΦ.

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΝ στην Ημερίδα Ρευματολογίας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών

Ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας της Ρευματολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ) με θέμα «Όταν η Ανοσολογία συναντά την Εσωτερική Παθολογία» στο Πολεμικό Μουσείο.

Στην Ημερίδα παρευρέθησαν, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ) Υποναύαρχος (ΥΙ) Αντώνιος Παπαγεωργίου ΠΝ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΥΓ) Υποστράτηγος (ΥΙ) Δημήτριος Κασίμος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Λιμενικού Σώματος Υποναύαρχος ΛΣ Γεώργιος Κωνσταντέλλος, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΝ (ΓΕΝ/ΔΥΓ) Αρχιπλοίαρχος (ΥΙ) Σταύρος Γιαννικάκης ΠΝ και ο Διοικητής του ΝΝΑ Αρχιπλοίαρχος (ΥΙ) Σωτήριος Μωραΐτης ΠΝ. Επιπλέον, συμμετείχαν έγκριτοι ακαδημαϊκοί ιατροί-ερευνητές και κλινικοί ιατροί, οι οποίοι ανέπτυξαν θέματα σχετικά με τα αντικείμενα της ημερίδας.

Πλοίαρχος Ευάγγελος Σιμαγιάς ΠΝ
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

 

Προσφορά της Εταιρείας «AHEPA HELLAS HJ-04»

Το Πολεμικό Ναυτικό εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Εταιρεία «AHEPA HELLAS HJ-04.» για την ευγενική χορηγία κάβων πρόσδεσης επ΄ωφελεία Πολεμικών Πλοίων Στόλου.

Προσφορά της Εταιρείας «SEABRIGHT Α.Ε.»

Το Πολεμικό Ναυτικό εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Εταιρεία «SEABRIGHT Α.Ε.» για την ευγενική χορηγία ηλεκτρολογικού υλικού επ΄ωφελεία της Φ/Γ ΣΠΕΤΣΑΙ.

Σύνοδος Αρχηγών Ευρωπαϊκών Ναυτικών CHENS 2023

Ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, από την Τετάρτη 17 έως και την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, συμμετείχε στη Σύνοδο Αρχηγών Ναυτικού Ευρωπαϊκών Κρατών (Chiefs οf European Navies – CHENS 2023), που διοργανώθηκε από το Ναυτικό της Ιρλανδίας, στην πόλη Κορκ.

Η Σύνοδος CHENS, αποτελεί ένα ανοικτό forum επικοινωνίας που αποσκοπεί στην προώθηση της συνεργασίας και στην ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Ναυτικών.

Τους Αρχηγούς υποδέχθηκε ο Αρχηγός των Ναυτικών Δυνάμεων της Ιρλανδίας, Commodore Michael Malone, ενώ την έναρξη της Συνόδου κήρυξε ο Υπουργός Άμυνας της Ιρλανδίας κ. Micheàl Martin. Το βασικό θέμα της φετινής CHENS ήταν οι Ναυτικές Εφαρμογές Αναδυόμενων και Ανατρεπτικών Τεχνολογιών (Naval Implementation of Emergent and Disruptive Technologies).

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τους ομολόγους του από το Βουλγαρικό, το Ρουμανικό, το Γαλλικό, το Ολλανδικό και το Ιταλικό Ναυτικό, με τους οποίους συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας.

Η επόμενη Σύνοδος CHENS 2024 προγραμματίζεται να διεξαχθεί στην Σλοβενία.

 

Πλοίαρχος Ευάγγελος Σιμαγιάς ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ