ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

NAYTIKO

Επιχειρησιακή Εκπαίδευση Μονάδων ΠΝ

Από την Πέμπτη 22 έως και την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού με συνδυασμό των εθνικών ασκήσεων «Αναγνώριση Ακτών» και «ΛΟΓΧΗ 3/22», στην θαλάσσια περιοχή Βόρειου, Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου καθώς επίσης και στο Μυρτώο Πελάγος. Στις εν λόγω ασκήσεις συμμετείχαν μονάδες των Διοικήσεων Φρεγατών, Υποβρυχίων, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτήρησης, Αεροπορίας Ναυτικού, Υποβρυχίων Καταστροφών, καθώς και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κατά την διάρκεια των ασκήσεων εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια  πολέμου επιφανείας, ανθυποβρυχιακού πολέμου, πυρών πρωτεύοντος και δευτερεύοντος οπλισμού, γυμνάσια Αντιαεροπορικού Πολέμου με τη συμμετοχή Αεροσκαφών της ΠΑ, Διοικητικής Μέριμνας (ΔΜ), επικοινωνιών καθώς και γυμνάσια αντιμετώπισης πολλαπλών απειλών.

Σκοπός των εν λόγω ασκήσεων είναι η διατήρηση και η περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της διαλειτουργικότητας και μαχητικής ικανότητας των μονάδων του Αρχηγείου Στόλου.

Latest posts