ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Υποναύαρχος (ΥΙ) Αντώνιος Παπαγεωργίου ΠΝ

Διευθυντής ΓΕΝ/ΔΥΓ

Ο Υποναύαρχος (ΥΙ) Αντώνιος Παπαγεωργίου ΠΝ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960.

Είναι απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής (1977) και το 1978 εισήχθη στο Ιατρικό Τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).

Περάτωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στην Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 1984 και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους κατετάγη στο ΠΝ και ονομάσθηκε Σημαιοφόρος (ΥΙ) ΠΝ.

Υπηρέτησε σε διάφορες υπηρεσίες του ΠΝ όπως: Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ, ΝΝΚ, ΑΝΥΕ (μέλος), Βοηθός επιτελής ΔΥΓ, Επιτελής ΔΥΓ (1995-1996, 2003-2005, 2012-2014), ΝΝΑ.

Έλαβε την ειδικότητα της Αγγειοχειρουργικής (1995). Εκπαιδεύτηκε στην Αγγειοχειρουργική Κλινική, Β’ Χειρουργική Κλινική, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αρεταίειο Νοσοκομείο (καθ.: Π. Β. Δημακάκος) και στην Κλινική Καρδιάς και Αγγείων στο Πανεπιστημιακό Νοσκομείο της Ζυρίχης (Cardiovascular Clinic University Hospital of Zurich, Dir.: Prof. M. Turina).

Υπήρξε ο πρώτος ιατρός στον Ελλαδικό χώρο και κατ’επέκταση στις Ένοπλες Δυνάμεις και στο ΠΝ που εκπαιδεύτηκε και έλαβε την καθιερωθείσα το 1989 αυτοτελή ειδικότητα της Χειρουργικής των Αγγείων (Αγγειοχειρουργικής) και ίδρυσε την Αγγειοχειρουργική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (1995).

Διετέλεσε Διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής έως τον Σεπτέμβριο 2018

Το 2001 μετεκπαιδεύτηκε στην Ενδαγγειακή Χειρουργική στο Βέλγιο (Imelda Hospital, Dir.: Dr Peeters).

Έχει συμμετάσχει ενεργά σε πολλά Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια είτε ως ομιλητή ή ως πρόεδρος και συντονιστής σε στρογγυλές τράπεζες, διάφορες δε ανακοινώσεις του έχουν λάβει τιμητική διάκριση (Best Free Paper Awards).

Έχει διατελέσει πρόεδρος σε συναφείς με την ειδικότητα Επιστημονικές Εταιρείες (Ελληνική Αγγειολογική Εταιρεία, Ελληνική Φλεβολογική Εταιρεία κά) και έχει διοργανώσει Πανελλήνια Επιστημονικά Συνέδρια με Διεθνή συμμετοχή.

Σήμερα είναι πρόεδρος της Ελληνικής Φλεβολογικής Εταιρείας.

Είναι τακτικό μέλος πολλών Επιστημονικών Εταιρειών, Ελληνικών και Διεθνών:

  • Ελληνικής Εταιρείας Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής
  • Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας
  • Ελληνικής Φλεβολογικής Εταιρείας
  • Ελληνικής Λεμφολογικής Εταιρείας
  • European Society for Vascular and Endovascular Surgery
  • International Society for Endovascular Surgery
  • International Union of Phlebology

Τον Ιούνιο 2016 τοποθετήθηκε Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, τον Ιούλιο 2017 Τομεάρχης Χειρουργικού Τομέα, τον Μάρτιο 2018 Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, και τον Μάρτιο 2019 τοποθετήθηκε Υποδιευθυντής Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Τον Μάρτιο 2020 προήχθη σε Αρχιπλοίαρχο (ΥΙ) και ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου ΑΝΥΕ.

Τον Μάρτιο 2021 ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντού Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Τον Μάρτιο 2022 προήχθη σε Υποναύαρχο (ΥΙ) και ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντού Διεύθυνσης Υγειονομικού ΓΕΝ.

Ομιλεί την Αγγλική και την Γερμανική γλώσσα.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Ο Στόλος μας