ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Διακαθετηριακή Εμφύτευση Αορτικής Βαλβίδας (ΔΕΑΒ)

        Η Διακαθετηριακή Εμφύτευση Αορτικής Βαλβίδας (ΔΕΑΒ) είναι μια πρωτοποριακή επεμβατική μέθοδο για τη θεραπεία σε ασθενείς με σοβαρού βαθμού στένωση αορτικής βαλβίδας. Στη θέση της αορτικής βαλβίδας, (μια από τις τέσσερις βαλβίδες της καρδιάς) τοποθετείται μια βιοπροσθετική βαλβίδα. Η όλη επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία διαδερμικά ( συνήθως από το πόδι, χρησιμοποιώντας  τη μηριαία αρτηρία), αποφεύγεται δηλαδή η διενέργεια χειρουργείου (στερνοτομή, διασωλήνωση, μεγάλος χρόνος αποθεραπείας). Οι ασθενείς παραμένουν στην Καρδιολογική Μονάδα για περίπου 2 ημέρες και ακολούθως κινητοποιούνται άμεσα. Η όλη διάρκεια της νοσηλείας δεν υπερβαίνει συνήθως τις επτά ημέρες.

        Το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ) αποτελεί το μοναδικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο και ένα από τα τρία Δημόσια Νοσοκομεία στην περιοχή της Αττικής που είναι πιστοποιημένο (ΦΕΚ /2017) για να πραγματοποιεί τέτοιου είδους επεμβάσεις.

        Στο ΝΝΑ υπάρχει συγκεκριμένη ομάδα πιστοποιημένη που επιτελεί αυτού του είδους τις επεμβάσεις και η οποία  αποτελείται από :

        Επεμβατικούς Καρδιολόγους 

                Πχος (ΥΙ) Γ. Κατσιμαγκλής ΠΝ (Διευθυντής Α΄Καρδιολογικής Κλινικής ΝΝΑ)

                Πχης (ΥΙ) Α. Μαστροκωστόπουλος ΠΝ (Επιμελητής Α’ Καρδ. Κλινικής ΝΝΑ)

                Πχης (ΥΙ) Ι. Γκίρδης ΠΝ (Επιμελητής Α’ Καρδ. Κλινικής ΝΝΑ)

        Υπερηχοκαρδιολόγος

                Αντχος (ΥΙ) Χ. Κομπορόζος ΠΝ (Επιμελητής Α’ Καρδ. Κλινικής ΝΝΑ)

        Καρδιοχειρουργός

                Πχος (ΥΙ) Σ. Μωραΐτης ΠΝ (Διευθυντής Διακλαδικής Καρδιοχειρουργικής Κλινικής Ενόπλων Δυνάμεων)

        Αγγειοχειρουργός

                Πχος (ΥΙ) Α. Παπαγεωργίου ΠΝ (Υποδιευθυντής ΝΝΑ)

        Αναισθησιολόγος

                Πχος (ΥΙ) Α. Λεμονής ΠΝ (Διευθυντής Αναισθησιολογικού Τμήματος ΝΝΑ)

 

        Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο Πχος (ΥΙ) Γ. Κατσιμαγκλής ΠΝ.

        Η πρώτη επέμβαση πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2014 και στο ΝΝΑ έχουν διενεργηθεί έως τώρα 74 επεμβάσεις με άριστα αποτελέσματα. Από τη μέθοδο αυτή έχουν επωφεληθεί τόσο δικαιούχοι του Ναυτικού Νοσοκομείου όσο και μη δικαιούχοι στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Πολεμικού Ναυτικού.

        Τον Νοέμβριο του 2018 στο πλαίσιο του 1ου Σεμιναρίου Επεμβατικής Καρδιολογίας του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου του ΝΝΑ έγινε και ζωντανή μετάδοση  περιστατικού ΔΕΑΒ από το ΝΝΑ στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης που διεξάγονταν το συνέδριο.

        Η επιλεγμένη, πιστοποιημένη και επιστημονικά καταρτισμένη Ομάδα του ΝΝΑ είναι έτοιμη να διαχειριστεί και να απαντήσει σε τυχόν απορίες και ερωτήσεις υπάρχουν για τη μέθοδο.

Τηλ επικοινωνίας : 2107261531 (Γραμματεία Α’ Καρδιολογικής Κλινικής ΝΝΑ)

 

Διεύθυνση Εθιμοτυπίας & Δημοσίων Σχέσεων

Latest posts