ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

NAYTIKO

Συμμετοχή Αρχηγού ΓΕΝ στο 13ο Περιφερειακό Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος στη Βενετία

Από την Τρίτη 04 έως και την Παρασκευή 07 Οκτωβρίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, συμμετείχε στο 13ο Διαπεριφερειακό Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος (Trans-Regional Seapower Symposium / Τ-RSS 2022), το οποίο διεξήχθη στη Βενετία. Στόχος του εν λόγω συμποσίου είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση των διεθνών / περιφερειακών συνεργασιών και πρωτοβουλιών μεταξύ Πολεμικών Ναυτικών των συμμετεχουσών κρατών.

Στο πλαίσιο του Συμποσίου, ο Αρχηγός ΓΕΝ προήδρευσε στην 2η  θεματική ενότητα με τίτλο “Developing Technology and Capabilities in a competitive age”. Η συγκεκριμένη θεματική ενότητα ήταν αφιερωμένη στις τεχνολογικές εξελίξεις με ιδιαίτερη αναφορά στις διαστάσεις που αυτές παίρνουν στο διάστημα, στον κυβερνοχώρο, την τεχνητή νοημοσύνη και τις προκλήσεις που συνιστά η εφαρμογή τους στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Στο περιθώριο του συμποσίου ο Αρχηγός ΓΕΝ είχε διμερείς συνομιλίες/συναντήσεις με τον Chief of Naval Operations των ΗΠΑ Admiral M.Gilday , τον Αρχηγό ΓΕΝ της Γαλλίας Admiral Pierre Vandier, τον First Sea Lord του Ηνωμένου Βασιλείου Admiral Sir Ben Key, τον Αρχηγό ΓΕΝ της Ιταλίας  Admiral Enrico Credendino, τον Αρχηγό ΓΕΝ της Αλβανίας Rear Admiral Adnand Agastra και τον Αρχηγό ΓΕΝ της Κροατίας Rear Admiral Ivo Raffanelli. Επιπλέον ο Αρχηγός ΓΕΝ είχε συνάντηση με τον Διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής των ΗΠΑ και του 6ου Αμερικανικού Στόλου (COMUS6FLEET – USNAVEUR-AFRICA, COM JFCNP) Admiral Stuart B. Munsch, με τον Διοικητή Ναυτικών Δυνάμεων Κύπρου Πλοίαρχο Κωσταντίνο Γενναδίου και τον Διοικητή Ναυτικών Δυνάμεων Ιορδανίας Colonel Hisham Khaleel Aljarrah.Στο πλαίσιο των εν λόγω συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, οι τελευταίες εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας.

Latest posts