ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

NAYTIKO

Υποναύαρχος Θεόδωρος Μικρόπουλος ΠΝ

ΓΕΕΘΑ

Υποναύαρχος Θεόδωρος Μικρόπουλος ΠΝ

Ο Υποναύαρχος Θεόδωρος Μικρόπουλος ΠΝ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Εισήχθη στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1984, από την οποία αποφοίτησε και ονομάσθηκε Μάχιμος Σημαιοφόρος το 1988.

Η επιχειρησιακή του εμπειρία περιλαμβάνει θαλάσσια υπηρεσία σε διάφορες μονάδες κρούσεως του Αρχηγείου Στόλου και κυρίως σε Ταχέα Σκάφη όπου υπηρέτησε ως Διευθυντής Επιστασιών και Ύπαρχος, ενώ έχει διατελέσει Κυβερνήτης στα ΠΠ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ I (Ρ-61), ΠΦ ΟΥΡΑΝΟΣ (A-416), ΤΠΚ ΜΠΛΕΣΣΑΣ (P-21)  και στη ΦΓ ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ (F-461).

Έχει υπηρετήσει ως Επιτελής Α και Β Κλάδου του ΓΕΝ, ως Αναλυτής στο Joint Analysis & Lessons Learned Centre (ACT/JALLC/Lisbon), Αναλυτής στην International Security Assistance Force (ISAF/Kabul) στην Καμπούλ, ως Υποδιευθυντής ΑΣ/ΚΕΠΙΧ και Διευθυντής Α2 του Αρχηγείου Στόλου, Διευθυντής Επιτελείου (DOS) του STRIKFORNATO,  Διευθυντής ΕΓΑ/ΓΕΝ, Διευθυντής Ασφάλειας και Αντιπληροφοριών Ε3/ΓΕΕΘΑ, ενώ εκτελεί τα καθήκοντα Διευθυντού ΓΕΕΘΑ/ΕΘΚΕΠΙΧ  από το 2022.

Έχει διατελέσει Διοικητής στην 1η Μοίρα Ταχέων Περιπολικών Κατευθυνόμενων Βλημάτων, Διοικητής Διοικήσεως Ταχέων Σκαφών,  Διοικητής  Ναυστάθμου Κρήτης και  Διοικητής Εν Πλω Δυνάμεων της Επιχείρησης EUNAVFOR MED ΙRIΝΙ.  

Έχει διέλθει όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβανομένης της Σχολής Επιτελών Αξιωματικών Ναυτικού (ΣΕΑΝ), της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής  Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).

Το Ιανουάριο 2023 προήχθη σε Υποναύαρχο.

Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από το βαθμό του Μετάλλια και διαμνημονεύσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και τα Μετάλλια συμμετοχής στις επιχειρήσεις ISAF και EUNAVFOR MED IRINI.

Είναι παντρεμένος. Έχει μία κόρη.

Ομιλεί την Αγγλική.

Ο Στόλος μας